Távközlési hálózat építés, üzemeltetés

A kommunikációs technológiák egyre inkább fontossá váltak mind irodai mind ipari környezetekben.

Az Internet elérése szinte nélkülözhetetlen, a vállalatokon belüli gyors kommunikáció pedig alapvető feltétele a gyors döntéshozásnak. A Techno-Tel Kft. a kommunikációhoz szükséges infrastruktúrális feltételek megteremtésében a legmodernebb technológiákat alkalmazza. 

A lokális hálózatok (LAN-ok) és a távoli hálózatok (WAN-ok) megvalósításában vezetékes és vezeték nélküli eljárásokkal cégünk szakemberei hosszútávú tapasztalatokkal rendelkeznek. A hálózatok aktív elemeinek installálását, konfigurálását és karbantartását is elvégezzük.

A struktúrált hálózatok megvalósítása esetén szükség van különböző hálózati elosztók létrehozására, ezek száma és mérete a kábelezendő területtől és a hálózat alapját szolgáló kábelek kategóriájától is függ. A kábelek kategóriái megszabják a struktúrált hálózat sebességét is.

A Techno-Tel Kft. CAT5, CAT6 és CAT7 kábelekkel megvalósított struktúrált hálózatok létrehozását végzi az esetek többségében. Ezek a rendszerek már megfelelnek a mai 100 Mbit/sec, illetve a CAT7 kábelezések esetében a 1 Gbit/sec átviteli igényeknek.

Nagyobb sebességigények és nagyobb távolságok esetében a Techno-Tel Kft. fényvezető kábeleket alkalmaz. Az optikai kábel előnyei között nem csak a nagyobb sebesség szerepel, de az optikai kábelek esetében kevesebb a zavart okozó tényező és szinte nincs esély a lehallgatásra. Míg rézkébelek esetében rádiófrekvenciás és egyéb elektromágneses zavarok gondot okozhatnak, addig az optikai kábelezés esetében ez nem fordulhat elő.

A helyszíni felmérés alapján cégünk ingyenesen tesz árajánlatot a struktúrált kábelezési rendszer kiépítésére. A létrehozott hálózatokat minden esetben ellenőrző mérések után, teljesen dokumentálva adjuk át a felhasználó számára.

A Techno-Tel Kft. a környezethez legmegfelelőbb kábelcsatornákat is ajánlja Önnek. Rendkívül széles választékban állnak rendelkezésre különböző színű és méretű csatornák. A kábelcsatornák elhelyezésénél ügyelünk a kényelmes használat feltételeire és a csatorna megfelelő ergonómikus illeszkedésére a környezethez.

A struktúrált kábelezési rendszerek esetében ugyancsak szükséges rack szekrények a legkülönbözőbb méretben állnak kedves megrendelőink rendelkezésére. A rack-ek méretezése minden esetben a hálózat geometriájától és nagyságától függ. Cégünk minden esetben az Ön számára legoptimálisabb méretű rack szekrényeket ajánlja a hálózat megvalósításához. Minden esetben szem előtt tartjuk a hálózat esetleges későbbi bővíthetőségének lehetőségét.

A rack szekrények elhelyezésének optimalizálását cégünk az előzetes felmérések alapján végzi el. A legkisebb 6 U (6 egység) méretű rack szekrénytől a legnagyobb 42 U méretűig bármelyik szállítására, szerelésére installálására állunk rendelkezésre. A rack szekrények patch paneljeit és egyéb felszereléseit szállítás után a helyszínen szereljük össze. A létrehozott struktúrált kábelezési hálózatainkra garanciát vállalunk. A kábelezési rendszereink hosszú időtartamra készülnek, ennek a tényleges megvalósulását szolgálja a cégünk által minden esetben felajánlott éves megelőző karbantartási szerződés.

A vezetékes hálózatok kiépítése mellett, vagy esetleg a vezetékes hálózatok helyett Önnek szüksége lehet olyan hálózatok megvalósítására, melyek bizonyos fokú mozgásteret adnak a felhasználók számára. Ilyenek a vezeték nélküli hálózatok, amelyek rádiófrekvenciás adatátvitelen alapulnak. A vezeték nélküli (wireless) hálózatok hasznosan kiegészíthetik a létrehozott kábeles hálózatait, hiszen kevesebb végpont kiépítése mellett több felhasználó csatlakozhat hálózatához wireless végpontok alkalmazásával. Ugyanakkor hálózatának méreteit is kiterjesztheti az irányított antennával szerelt adatátviteli rendszerekkel, melyek 2,4 GHz vagy 5 GHz sávszélességgel több kilométer távolság áthidalására is képesek.  A vezetékes hálózatának biztonságát fokozhatja wireless backup hálózat üzembehelyezésével. Ebben az esetben a vezetékes hálózati kapcsolat megszűnése esetén a wireless backup hálózat automatikusan átveszi a hálózatának adatforgalmát.

A Techno-Tel Kft. szakemberei akár extrém körülmények között is vállalják a mikrohullámú átviteli rendszerek kialakítását. Szakembereink között található alpinista is, aki nagy magasságokban is könnyedén konfigurálja az antennák beállításait és optimalizálja az antennák közötti jeleket. Több esetben végeztük már el ilyen adatátviteli rendszer telepítését víztorony tetején, avagy magas antenna szerkezeteken is.

A Techno-Tel Kft. a mikrohullámú rendszerek megvalósítása esetében is a minőségi szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt.Ugrás az oldal tetejére